Bestuur

Het bestuur van de VZW bestaat uit:

De heer Ab Flipse, voorzitter
Ab Flipse (1955), geboren in Middelburg, werkte 13 jaar bij Defensie en 6 jaar bij Nationale Nederlanden en is vanaf 1992 zelfstandig ondernemer en vooruitstrevend en onafhankelijk financieel adviseur.
Zet zich al vele jaren in voor de gedupeerde consument. Heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel en veel doorzettingsvermogen.
Is voorzitter van de Vereniging Woekerpolis.nl en de Stichting Anders Adviseren, wekelijks gastpresentator in een radioprogramma over financiële zaken op Omroep Flevoland, geeft lezingen, publiceert, deelt zijn mening via social media en is een groot voorstander van het vergroten van de zelfredzaamheid van de consument, met name op financieel gebied.

De heer Ruud Kraan, secretaris
Ruud Kraan (1957), geboren in Den Haag (NL), heeft meer dan 30 jaar ervaring in marketing, communicatie en (interim-)management. Sinds 2004 werkt hij als zelfstandig ondernemer. Hij adviseert bedrijven en organisaties bij het ontwikkelen van visie en strategie. Specialismen zijn marketing, communicatie, merkbouw, management en organisatie.
Door zijn werk in de wereld van goede doelen is hij veel betrokken bij maatschappelijke vraagstukken waar recht en gerechtigheid een grote rol spelen. Waar mensen in de verdrukking komen, komt hij in beweging. Zo ook voor de Arco-gedupeerden.
Bestuurlijk heeft hij zich ingezet voor onderwijs, sociale ondernemingen, natuurbeschermingsorganisaties en goede doelen.

De heer Michel Van Caster, penningmeester
Michel van Caster (1952), geboren in Antwerpen (BE) is woordvoerder van Geld terug van Arco.
Heeft een zeer lange beroepservaring in luchtvaart en toerisme waar hij leidende functies heeft uitgeoefend in verkoop, marketing en communicatie. Door zijn talloze reizen in Europa en andere continenten heeft hij een bredere kijk gekregen op de samenleving. Hij tracht het onrecht en bedrog, veroorzaakt door de Arco-zaak, zo veel mogelijk en op volkomen vrijwillige basis ongedaan te maken.

De heer Eddie Schild, vice-voorzitter
Eddie Schild (1972), geboren in Antwerpen (BE) is woordvoerder van Arco-paria’s.
Is werkzaam geweest in het onderhoud van schepen, hydraulica en hogedruk-units waar hij in de werkplaats draaide, freesde en koterde, maar ook mee aan boord ging voor demontage en montage. Nadien is hij 16 jaar CNC-draaier geweest. Nu reeds 5 jaar zowel conventioneel- als CNC-draaier/frezer in een universiteit.
Komt op voor onrecht en zwakkeren in onze samenleving. Dit geldt niet enkel voor mensen, maar ook voor dieren. Als vrijwilliger is hij tevens actief bij Natuurpunt en bij een vogelwerkgroep.

Terug naar boven