Belfius laat Arco-aandelen ‘verdwijnen’

Belfius laat Arco-aandelen ‘verdwijnen’

23 maart 2021


Afgelopen maand ontstond onrust, omdat klanten van Belfius ontdekten dat de saldi van Arco-aandelen niet langer raadpleegbaar waren in het beleggingenoverzicht van de bank.

ArcoClaim stelt grote vragen bij deze handelswijze en overweegt een extra klacht tegen Belfius in te dienen. Wat zit hier achter? 

Belfius, de juridische erfgenaam van Dexia Bank, heeft jaren lang de waarde van de Arco-aandelen in haar klantenoverzicht vermeld. Ook lang nadat de Dexia Bank failliet was gegaan. Sinds 2018 heeft Belfius de waarde op ‘onbepaalbaar’ gezet. De volgende stap is nu dat Belfius ze weglaat.

Klanten die navraag doen, worden door Belfius verwezen naar de vereffenaars van de Arco-vennootschappen (ARCOPAR, ARCOPLUS en ARCOFIN). Wil Belfius zijn handen er vanaf trekken?

Geert Lenssens van SQ Law, die ArcoClaim bijstaat, zegt in een artikel in De Tijd van 2 maart 2021: “Waarom wil Belfius plots geen informatie meer geven? Is het omdat men de coöperanten monddood wil maken of wil ontmoedigen? Het lijkt alsof de bank het signaal af wil geven dat het dossier verjaard is, maar dat is allerminst het geval. Het ijkpunt is volgens de bank zelf de beslissing van de Raad van State in 2018. Pas ten vroegste in april 2023 is er mogelijk sprake van verjaring.”

ArcoClaim, die Belfius al voor de rechter heeft gedaagd, overweegt een extra klacht tegen de bank in te dienen.

Terug naar boven