ArcoClaim overweegt klacht tegen Belfius

ArcoClaim overweegt klacht tegen Belfius

02 maart 2021

9&width=640&u=1614645000000
De beslissing van de staatsbank Belfius om geen melding meer te maken van de Arco-aandelen op de beleggingsoverzichten van klanten zet kwaad bloed bij gedupeerde beleggers. 

ArcoClaim overweegt een klacht. ‘Het lijkt alsof de bank het signaal wil geven dat het dossier verjaard is, maar dat is allerminst het geval’ aldus zegt Geert Lenssens van SQ Law, het advocatenkantoor dat ArcoClaim bijstaat. Pas ten vroegste in april 2023 is er mogelijk sprake van een verjaring. Gedupeerden kunnen zich nu dus nog altijd aansluiten bij ArcoClaim.’ Van de 800.000 Arco-coöperanten is slechts een klein deel aangesloten bij een procederende claimorganisatie. Er zijn op dit moment twee lopende procedures. Eén van het juridische adviesbureau Deminor; zij vertegenwoordigen 2.400 coöperanten, inschrijven is niet meer mogelijk. En één van ArcoClaim met inmiddels ruim 12.000 aangesloten gedupeerden, inschrijven is nog steeds mogelijk.

Er is ook beweging op het juridische front. Op 9, 10, 14 en 15 juni wordt het dossier inhoudelijk behandeld voor de Brusselse ondernemingsrechtbank. Daarbij zullen alle partijen hun pleidooi kunnen houden, ook de advocaten van SQ Law namens VZW ArcoClaim.

Het artikel dat hierover op 2 maart 2021 in De Tijd verscheen kunt u hier lezen.

Reacties

  • Steven Van Peer
    Steven Van Peer
    ik wens arcoclaim en de advocaten van SQ law heel veel succes en hopelijk kunnen ze positief nieuws aan ons geven
Terug naar boven