ArcoClaim dient verzoekschrift in bij de rechtbank

ArcoClaim dient verzoekschrift in bij de rechtbank

27 januari 2021

In december 2020 heeft ArcoClaim een rechtszaak aangespannen tegen de Belgische Staat en tegen Belfius Bank. 

De advocaten van SQ Law die ArcoClaim vertegenwoordigen, hebben het verzoekschrift namens bijna 11.000 leden bij de rechtbank ingediend. Wat gaat er nu gebeuren?

ArcoClaim is niet de enige die een gerechtelijke procedure in de zaak Arco heeft aangespannen. Deminor begon daar in 2014 mee, maar ook deze zaak moet nog steeds voor de rechtbank komen. Er zijn grote verschillen tussen beide zaken.

Deminor voert als onderneming een procedure namens ruim 2100 van haar relaties. De inschrijving daarvoor is enige jaren geleden gesloten. Voor iedere aangemelde Arco-gedupeerde wordt door de advocaten van Deminor individueel geprocedeerd. Een risico daarbij is dat de deelnemers blootgesteld kunnen worden aan schadevergoedingen als Deminor de zaak niet wint.

ArcoClaim heeft een andere route gekozen door een vzw op te richten. Doordat alle leden hun vordering aan ArcoClaim hebben overgedragen, lopen zij niet het risico financieel te moeten bijdragen aan de (juridische) kosten, zelfs niet als de zaak wordt verloren. Dit is een groot voordeel voor de leden van ArcoClaim.

Ook kunnen zij niet persoonlijk door de Belgische Staat of Belfius Bank worden aangeschreven. Zij dienen zich te allen tijde te richten tot de VZW ArcoClaim.

Terug naar boven