Zonnepanelen de nieuwe Arco-aandelen?

Zonnepanelen de nieuwe Arco-aandelen?

16 februari 2021

Het lijkt alsof de Belgische overheid weinig leert van de geschiedenis.

De affaire over de regeling van de terugdraaiende teller voor zonnepanelen van enkele weken geleden maakte pijnlijk duidelijk dat de overheid lichtzinnig omgaat met het (ongrondwettelijk) opstellen van regelingen, het doen van toezegging en het niet nakomen daarvan. Het was dan ook onvermijdelijk dat de vergelijking werd getrokken met de Arco-zaak. 100.000 Vlaamse gezinnen schaften zonnepanelen aan op grond van een regeling waarbij ze het principe van de terugdraaiende teller voor 15 jaar garandeerden. Een regeling, die naar nu blijkt geen standhoudt. De verwijzing naar de 800.000 Arco-gedupeerden is niet alleen terecht, maar verwondt opnieuw omdat het Arco-dossier al sinds 2009 (de val van Dexia) gedupeerden, de overheid en andere partijen achtervolgt. Het is schandalig dat na 12 jaar de Arco-zaak nog steeds niet is opgelost.

 

Terug naar boven