Tegenaanval Swiggers raakt leden ArcoClaim niet

Tegenaanval Swiggers raakt leden ArcoClaim niet

19 september 2019

De aanval die voormalig Arco-topvrouw Swiggers volgens De Standaard opende op bij Deminor aangesloten Arco-spaarders is niet van belang voor de leden van ArcoClaim. Deze aanval speelt in de zaak die claimorganisatie Deminor mede tegen Swiggers heeft aangespannen.

Francine Swiggers, de voormalige topvrouw van Arco, heeft de tegenaanval geopend op Arco-spaarders die bij Deminor zijn aangesloten. Swiggers zal daarbij een tegenvergoeding eisen van iedere Arco-spaarder die via Deminor procedeert. Vanmorgen heeft De Standaard hierover een artikel geplaatst. De tegenaanval van Swiggers raakt de leden van ArcoClaim niet, omdat ArcoClaim Swiggers voor de schade van de Arco-gedupeerden niet aansprakelijk heeft gesteld.

De ene Arco-zaak is de andere niet. Er lopen twee Arco-procedures in ons land. De eerste wordt gevoerd door Deminor en daar nemen een kleine 2000 Arco-gedupeerden aan deel. De tweede wordt beheerd door ArcoClaim, die in mei nog de wacht aanzegde aan de Regering en Belfius, en daar nemen meer dan 5000 Arco-spaarders aan deel.

ArcoClaim vindt deze ontwikkeling zeer bedenkelijk, omdat zij meent dat bij Deminor aangesloten Arco-spaarders van deze verwikkelingen niet de dupe mogen worden. In de zaak van ArcoClaim tegen Belfius en andere aansprakelijke partijen, is Francine Swiggers niet betrokken. Daarom bestaat er voor gedupeerden die zich bij ArcoClaim hebben aangesloten, of nog aansluiten, niet het risico op eenzelfde tegenvordering van Swiggers tot schadevergoeding. Arco-spaarders kunnen zich ook om die reden het best bij ArcoClaim aansluiten.

Reacties

  • Marleen FIEY
    Marleen FIEY
    GEEF ONZE CENTEN TERUG
Terug naar boven